Yrittäjyyden alkuaskeleet

Kun aloitin yrittäjäurani mietin mistä löytäisin ideoita ja vinkkejä hoitolani näkymiseen. Etsin vastauksia, kokeilin ja testailin. Jälkikäteen kun mietin sitä poukkoilua ja ajankäytön haaskausta tuntuu kaikki turhalta. No eihän se turhaa ollut mutta vähemmälläkin olisin varmasti selvinnyt.

Minulta puuttui se punainen lanka, joka olisi pitänyt kaikki koossa. Yritin myydä kaikille ja tietysti kaikkea. Tämä on suurin virhe mitä voi yrittäjä tehdä! Jos tavoittelet asiakkaaksesi kaikkia ihmisiä, et silloin tavoita edes sitä yhtä. Tämä asia on yksi tärkeimmistä opetuksistani jonka sain. Näin jälkikäteen kun mietin tuota alkuajan poukkoilua toimisin nyt täysin toisella tavalla.

Onko tämä sinulle tuttua juttua? Onko helppo etsiä sitä omaa unelma-asiakas joukkoa?

#Unelma-asiakkaita, jotka mahdollistavat sinun unelmiesi hoitolan pyörittämisen.

#Vakioasiakkaita, joille sinun ei tarvitse myydä alennuksella palvelujasi.

 

Mutta palaan hetkeksi vielä yrittäjyyden alkuaskeliin. Silloin ei löytynyt kunnollisia kursseja mainonnasta. Oli vain niin sanottuja ’mainosta paikallislehdessä ideoita’. Toimiiko pienen hoitolan ja suuren yrityksen mainostus samalla tavalla? Ovatko resurssit ja hinnoittelu samankaltaista? No eiväthän ne ole.
Minulle kyllä hehkutettiin paikallisen lehden taholta ’hyviä diilejä’ lehtimainoksiin.

Toivatko lehtimainokset minulle oikeanlaisia asiakkaita? Sainko niiden kautta kaivattua asiakaskuntaa? Voin kertoa rehellisesti vastauksen; ei todellakaan.
Tätä testasin ja metsään meni, samoin myös rahat.

Tästä asiasta voisin kirjoittaa vaikka kuinka paljon. Lehtimainoksella ei ole hoitolani näkyvyyden kannalta yhtään merkitystä. Millä siis on?
Tästä päästäänkin kunnolla asiaan. Pysy siis kuulolla. Paljastan näitä näkyvyyden kannalta tärkeitä asioita tulevissa kirjoituksissa.

Tervetuloa siis mukaan matkalle Unelmien hoitolaan!

 

Älä koskaan myy palveluitasi alennuksella!

Tuon lauseen ympärille rakentuikin oman yritykseni suunta.

 

Terkuin Terhi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *