Yrittäjyyden mukavuusalueella on helppoa?

Mukavuuden haluisuus on ihmisille luontaista. Miksi yrittää enempää kuin huvittaisi? Samalla tulee kuitenkin tuominneensa itsensä noidan kehään. Tietoisesti tai tiedostamatta. Välillä pitää pysähtyä ja todella miettiä mihin on matkalla. Ja joskus tämä matka saattaa olla parasta mitä sinulle on tapahtunut.

 

On niin helppoa kangistua kaavoihinsa, lakata yrittämistä eteenpäin, jämähtää paikalleen, tyytyä vanhaan tapaan toimia ja mitä näitä nyt on.
Saanko edes haluta lisää ja enemmän? Vanhassa tavassa toimia ei ole mitään pahaa -vai onko?
Miksi silti haikailen lisää ja enemmän. Onko ok haluta lisää palkkaa, kannattavampaa liiketoimintaa, lisää vapaa-aikaa tai lomia? Enhän nyt minä, mutta muut saavat haluta ja toteuttaa unelmiaan. Minähän tyydyn tähän kohtalooni.
Kuin tuo kaikki aiempi olisi totuus. Hoitoalan yrittäjänhän kuuluu kärsiä ja tulla vähällä toimeen. Näinhän uutisissa toitotetaan joka puolella. Kuuluuko minunkin tähän tyytyä?

 

Hoitoalan yrittäjän kuuluu kärsiä ja tulla vähällä toimeen?

 

 

 

 

Jos asiaa katsoo toiselta kantilta. Olemme yrittäjiä ja yritystenhän kuuluu tehdä myös voittoa. Muutenhan tässä ei ole mitään järkeä. Emme voi tehdä hyväntekeväisyyttä ennen kuin olemme ensin pelastaneet itsemme. Meidän on silloin pakko alkaa myös tekemään voittoa yrityksessämme. Meillä yrittäjillä, kun ei ole sitä pomoa, jolta voisimme edes yrittää saada lisää palkkaa. Me olemme se Pomo ja määritämme omat rajamme.

On oikein haluta kehittyä ja kehittää omaa osaamistaan. Silloin myös luomme ympärillemme kehityksen kaaren. Kollegat huomaavat tämän ja toivottavasti lähtevät myös kehittämään omaa bisnestään. Koko hoitoala kehittyy ja kasvaa. Luomme hyvän pöhinän ympärillemme ja tämä saa tarttua yrittäjästä toiseen. Faktahan on se, ettei kukaan pärjää yksin ja kenenkään onnistuminen ei ole toiselta pois. Auta siis naapuri yrittäjää ja lähde muuttamaan asioita. Yhdessä voimme olla todella paljon enemmän. Monesti ajattelemme toisen onnen olevan pois meiltä, onko näin? Ei se ole. Toisen auttaminen luo halun auttaa muita ja vain näin me voimme onnistua. Toista tukien ja auttaen.

 

Luomme hyvän pöhinän ympärillemme ja tämä saa tarttua yrittäjästä toiseen.

 

Mielen mindset – mitä sana tuo sinulle mieleen?
Mielellä on uskomaton voima meidän omaan tekemiseemme. Se on varmasti suurin este itsellemme ja onnistumisellemme. Jos uskot lujasti, ettet voi onnistua se toimii jarrun lailla. Uskon ja positiivisuuden voimalla voit onnistua. Näin se on myös huippu-urheilijoiden kohdalla. Mieli voi lannistaa hyvän suorituksen. Tällöin on pakko alkaa voimistamaan ja treenaamaan myös omaa mieltämme. Osa-alueiden on oltava kunnossa ja huippuiskussa. Ja tarvitsemme ympärillemme sen vahvan tiimin, johon voimme luottaa ylä- ja alamäessä kohti onnistumista.

 

Joten jos todella haluat onnistua:

– älä jää mukavuusalueellesi
– kokoa oma tiimisisi
– kehitä mieltä eteenpäin
– tee tietoisesti töitä tämän eteen
– karsi kaikki turha
– työstä negatiivisia ajatuksiasi ja vanhoja toimintamallejasi
– älä vain jätä aloittamatta!

 

 

Tärkein näistä on kohta -älä vain jätä aloittamatta. Huomenna ei ole sen parempi päivä kuin tänäänkään. Jos jätät aloittamatta, se unohtuu kaiken muun jalkoihin. Aloita heti edes pienellä askeleella! Järjestä itsellesi aikaa kalenterista tavoitteiden työstämiseen. Se todella kannattaa ja auttaa sinua kohti unelmiasi.
Sitten kun elämä on historiaa. Ja lähde rohkeasti kysymään neuvoja muilta!
Yhteistyössä on voimaa.

Näillä ajatuksilla vuotta eteenpäin!
toivottaa Terhi Unelmien hoitolasta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *